Стало відомо, хто врятував Київ у перші години вторгнення росії (ВІДЕО)

Через аеропорт Гостомеля мали зайти тисяча бійців для захоплення столиці

Ця битва, як і вся жорстока війна росії проти України, точно потрапить у підручники з історії. Одним із вирішальних став нерівний бій українських захисників із супротивником в аеропорту Гостомеля.

Українські солдати чинили жорсткий опір і змусили ворога зупинити атаку. Успіх у цій сутичці зірвав план президента росії путіна з захоплення Києва в перші години війни, повідомляє видання Bild.

Зазначається, що за задумом військового керівництва рф-ії через аеропорт мали ввести тисячу бійців елітних військ росії для захоплення столиці України.

Штурм розпочався близько 8:00 24 лютого. 

 

34 гелікоптери вторглися на територію України з Білорусі.

 

Попереду були ударні вертольоти з керованими ракетами та реактивними снарядами, за ними транспортні – з елітними частинами російської армії.

Перші спроби ЗСУ збити гелікоптери були безуспішні. Десантники рф висадилися в аеропорту. Водночас із росії вилетіли 18 транспортних літаків ІЛ, які мали доставити до Гостомеля тисячу військових. Згідно з планом, вони мали швидко увійти до Києва.

Зухвала операція окупантів мала шокувати українських захисників і змусити здатися без бою. Проте вони не врахували мужність і самовідданість бійців ЗСУ.

Українське командування перекинуло до Гостомеля 50 десантників, які вступили у нерівний бій та навіть проводили контратаки.

Намагаючись зайти на територію аеродрому, наші військові потрапили під обстріл, але встигли викликати підтримку артилерії. Ситуація змінилася на краще. Мужні десантники відтіснили ворога та встановили зенітне озброєння.

Захисники аеропорту в Гостомелі
Захисники аеропорту в Гостомелі

Після цього настав важливий переломний момент – окупанти відмовилися продовжувати атаку. Набиті російськими бійцями ІЛи розвернулися в повітрі, підступний план путіна – зірвано.

Битву за аеропорт у перші важливі години наша армія виграла, і шлях на Київ для окупантів був відрізаний.

У Гостомелі Київської області російські окупанти пошкодили та зруйнували велику кількість житлових будинків. Окрім того, поряд зі злітною смугою місцевого аеродрому все ще стоять літаки, а в ангарі – знищена терористами «Мрія».

Як виглядає аеропорт Гостомеля і знищена «Мрія»

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень