Стабільна робота «Рівнегазу» може опинитись під загрозою

Люди втікають за кордон на заробітки

Міграція трудових ресурсів ставить під загрозу стабільну роботу ПАТ «Рівнегаз», адже за вісім місяців з підприємства звільнилося майже дві сотні людей.

За словами прес-аташе регіональної газової компанії Ольги Зайчук, така ситуація склалася, в основному, через низький рівень заробітної плати:

З початку року звільнилося 190 фахівців. Неукомплектованість штату компанії на сьогодні досягла 14%. В основному люди їдуть за кордон, оскільки у нас переважають робітничі професії (слюсарі, електрогазозварювальники), праця яких за кордоном є набагато затребуванішою і більш оплачуваною.

У компанії зазначили, що заробітна плата працівників залежить від тарифу на газ, який на сьогодні є доволі низьким. Адже саме у тариф енергоресурсу закладають кошти на оплату праці спеціалістів підприємства.

Ольга Зайчук наголосила, що державний регулятор не переглядав витрати на зарплату працівникам компанії ще з кінця 2016 року. У той же час розмір мінімальної заробітної плати за цей період переглядався уже двічі.

Так, середня зарплатня 1 300 у співробітників ПАТ «Рівнегаз» на сьогодні становить 6 200 гривень. Тоді як середній рівень оплати праці у нафтогазовій галузі для спеціалістів з досвідом обслуговування газопроводів та їх обладнання перевищує 10 тисяч гривень на місяць.

У компанії переймаються, що з часом масовий відтік кадрів може призвести до проблем з утриманням газопроводів у належному стані, а також забезпеченням безперебійного та безаварійного постачання газу споживачам Рівненщини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень