США «свідомо затягують» навчання українських пілотів на F-16, - The Times (ФОТО)

Бо їх будуть легко збивати системи ППО РФ?

Те, про що усі здогадувалися, тепер стає – явним: Білий Дім свідомо затягує передачу Україні винищувачів F-16.

Попередньо нам обіцяли, що ЗСУ отримають 60 таких літаків, але допоки ми не маємо шансів отримати до кінця року й 20 підготовлених пілотів.

У США таку кричущу затримку пояснюють тим, що  інші країни випереджають українських пілотів у черзі на тренування.

 

Про це пише The Times.

Формально, у Пентагоні заявляють, що українські пілоти зазнають труднощів зі знанням англійської мови, а міноборони США вважає, що «прогрес навчання на літаках F-16 досить мізерний».

Натомість очільниця спеціальною парламентської комісії з озброєнь і боєприпасів Олександра Устінова у коментарі The Times заявила про «навмисне затягування» з боку США – навчання українських пілотів на винищувачах на F-16.

Як наслідок, в Україні до кінця року, скоріше за все, буде лише 20 пілотів, які завершать повну підготовку для польотів на F-16.

«Поки що ми будемо мати менше підготовлених пілотів, ніж винищувачів», - додала вона.

ДО РЕЧІ:

  • Як нагадують журналісти The Times, Бельгія, Данія, Нідерланди та Норвегія зобов’язалися передати Україні понад 60 винищувачів F-16.
  • Очікується, що перші літаки Україна отримає вже цього року, але поки неясно, коли вони почнуть виконувати бойові завдання.
  • Водночас Устінова повідомила, що поки лише вісім українських пілотів проходять підготовку в Тусоні (штат Арізона, США), а ще 12 проходять навчання на авіабазі в Данії.
  • Третя навчальна програма в Румунії ще не розпочалася.
  • Устінова підтвердила, що Київ звернувся до Вашингтона з проханням надати ще як мінімум десять місць для навчання пілотів, але його прохання було відхилено.

СПРАВЖНЯ ПРОБЛЕМА: F-16 -- не врятують Україну від КАБів, а російські С-300 та С-400 будуть ці літаки легко збивати навіть на відстані 60-70 км. від лінії фронту.

Реальною проблемою затримки з постачанням F-16 може бути те, що ці літаки без належної підтримки сучасних ППО та всіх інформаційних і супутникових систем НАТО стануть легкою здобиччю для російських ППО, якщо тільки наблизяться до лінії фронту на відстань 60-70 км.

Єдиний спосіб для них врятуватися у прифронтовій зоні, це працювати на низьких висотах пишуть американські  військові експерти.

 

АЛЕ... 

 

Тоді ці літаки ніяк не зможуть протидіяти російським  Су-34 та їхнім КАБам, якими Росія знищує українські війська та лінії оборони.

Про це, зокрема, йдеться у публікації Forbes

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень