США хочуть припинити обіг 100-доларових купюр: чи торкнеться це українців?

Очікується, що такий крок вдарить по росіянах більше, ніж будь-які санкції

США мають намір вилучити з обігу в Росії банкноти номіналом 100 доларів. В такий спосіб американці сподіваються спричинити соціальний вибух у російському суспільстві. Дехто вважає, що такий крок вдарить по росіянах більше, ніж усі попередні санкції.

Такою ідеєю поділився з виданням The Wall Street Journal науковий співробітник Інституту Гувера Маркос Куналакіс, - пише Today.

На думку Куналакіса, такий крок з боку Федеральної резервної системи може спричинити справжній всеросійський бунт громадян проти своєї влади. Справа в тому, що дуже багато росіян, не довіряючи банківській системі, тримають гроші, заощаджені на старість, вдома «в панчосі».

А панчоху здебільшого наповнюють не російськими рублями, а американськими стодоларовими банкнотами. Можна лишень уявити, який станеться соціальний вибух, якщо ці заощадження раптом перетворяться на папірці.

Аналітик також наводить дані, які начебто свідчать про тотальну «доларизацію» населення РФ. Так, станом на 2019 рік у росіян були заховані по панчохах 31,5 млрд доларів. А на початку 2022 жителі РФ вже тримали вдома готівкою 74,6 млрд доларів. І, звісно, левова частка грошей зберігається саме в банкнотах номіналом 100 доларів.

Що буде із заощадженнями українців?

Немало наших співвітчизників також воліють зберігати кошти не в банках, а вдома під подушкою.

Згідно з думкою, висловленою Куналакісом, обіг стодоларових банкнот хочуть припинити лише в Росії.

Про Україну у цих планах не йдеться.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень