Спецоперація, яка стала дійством: як у Рівному пройшли антитерористичні навчання (ФОТО/ВІДЕО)

Кав'ярні поблизу ОДА були переповнені, рівняни спостерігали за розвитком подій

 

У Рівному на території облдержадміністрації відбулися антитерористичні навчання, організовані Управлінням СБУ в області. На протидію терористам виступили бійці Управління СБУ, Нацгвардія та поліція. Крім того, були залучені співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій. Відпрацювання тривали понад 3 години.

За сценарієм 5 терористів захопили приміщення адмінбудівлі, зокрема 5-ий поверх, та висунули ряд матеріальних та політичних вимог.

Вимоги - броньований автомобіль та кошти, аби безперешкодно виїхати на територію Республіки Білорусь.

 

Політичні вимоги - звільнити їхніх спільників та визнати війну на сході України громадянською.

 

Усі ці вимоги дали право кваліфікувати ситуацію як терористичний акт, - розповів голова антитерористичного центру СБУ в області Олександр Пиж.

У заручники взяли 16 людей, серед яких були нацгвардійці та працівники ОДА. За словами одного з бранців, спецоперація відбувалася максимально реалістично. Усі вибухи та постріли були справжніми.

На виклик прибули силовики та рятувальники. Територію ОДА оточили нацгвардійці. Поліцейські провели евакуацію працівників установи та відвідувачів.

Під час операції  відпрацювали увесь механізм – від оформлення документів до отримання цих коштів.

У результаті навчань ми побачили чітку координацію дій, пов’язану із визволенням заручників. Сьогодні ми побачили, що зможемо протидіяти будь-якому ворогу, - відзначив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Після безрезультатних спроб керівництво антитерористичного центру при СБУ в області санкціонувало залучення штурмових груп, які нейтралізували умовних диверсантів і звільнили заручників.

Між тим для рівнян спецоперація стала справжнім дійством. Кав'ярні поблизу ОДА були переповнені. Чимало людей слідкували за розвитком подій від початку відпрацювань до завершення. А ось для відвідувачів ЦНАПу антитерористичні навчання стали завадою потрапити до установи.

Втім нині  автомобілі та люди можуть безперешкодно рухатися вулицею Кавказькою. Робота ЦНАПУ також розблокована. Побачити деталі можете у нашому відео: 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень