Випадок бубонноі чуми зафіксували в Китаї

Ситуація під контролем

У Китаї оголошено третій рівень небезпеки через спалах смертельно небезпечної "хвороби з минулого" - бубонної чуми. Попередження триватиме до кінця 2020 року, а в регіоні вводяться спеціальні заходи, пише РБК-Україна.

Випадок хвороби виявили у скотаря з міста Баян-Нур, що на півночі Китаю в автономному окрузі Внутрішня Монголія.


Зараз пацієнт проходить ізольоване лікування, його стан оцінюється як стабільний, — повідомляють китайські ЗМІ.

 

Місцевих жителів закликали дотримуватися вимог, щоб стримати поширення хвороби. У тому числі заборонено полювання на бабаків та інших тварин. Також у країні перевірятимуть усі раптові смерті, яким передувала висока температура у померлого.

Додамо, 2 липня у двох районах на заході Монголії оголосили про запровадження карантину через декілька виявлених випадків бубонної чуми. 27-річного чоловіка госпіталізували після вживання сирого м’яса бабака.

Ще одну молоду жінку, яка також їла м’ясо, госпіталізували в критичному стані. За даними інфекціоністів, вона прямо контактувала з більш ніж 60 людьми, а коло її непрямих контактів перевищує 400 мешканців району.

Після цих випадків у регіоні оголосили про запровадження карантинних заходів з 29 червня на невизначений термін.

Район Ховд межує з російською Республікою Алтай. І вже напередодні, 5 липня, стало відомо про описаний вище випадок у китайській Внутрішній Монголії (автономний район КНР, який межує з Монголією та РФ). У цьому ж районі розслідують ще один випадок підозри на чуму. Підлітка госпіталізували з лихоманкою. Він разом з собакою полював на бабака і контактував з імовірно інфікованою твариною.

Бубонна чума передається від інфікованих щурів або бліх. При проникненні в легені людини починає поширюватися повітряно-крапельним шляхом.

Ця хвороба в Середньовіччі стала причиною масової загибелі людей в Європі. Її прозвали "чорною смертю". Доросла людина при зараженні може загинути протягом 24 годин. Летальність при відсутності лікування вкрай висока.

На щастя, від хвороби давно винайшли вакцину, але вона допоможе тільки у випадку своєчасного застосування.

Симптоми бубонної чуми: висока температура тіла, головний біль, озноб, загальна слабкість, збільшення лімфатичних вузлів, важка інтоксикація організму, геморагічний синдром (дефіцит факторів згортання крові).

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень