Сотні кілограмів срібла, квартири, землі: СБУ передала АРМА заарештоване майно на понад 100 млн грн

Яке вилучили ще минулого року

У ворожого угруповання, яке отримувало кошти від російських кураторів для підривної діяльності в Україні, ще минулого року Служба безпеки України вилучила сотні кілограмів срібла, гроші та майно:

  • 830 кг срібла;
  • близько 50 мільйонів гривень у різних валютах;
  • 6 земельних ділянок;
  • 3 квартири загальною площею майже 400 кв.м.

Тепер після проведення спеціальних досліджень заарештоване загальною вартістю понад 100 млн грн передали до Агенства з розшуку та менеджменту активів.

Керівник відомства Дмитро Жоравович розповів:

– Дорогоцінні метали та грошові кошти будуть оперативно розміщені на депозитних рахунках АРМА у державному банку з подальшим нарахування на них відсотків. Понад те, завдяки нещодавно реалізованій ініціативі Агентства ці гроші можуть спрямуватися на підтримку Збройних сил за рахунок купівлі на арештовані кошти військових облігацій.

Він також зауважив, що арештоване нерухоме майно на конкурсних засадах передадуть в управління українським підприємцям.

У Службі безпеки повідомили, що срібло й кошти  вилучили під час багатоетапної спецоперації в Києві та Харкові.

Тоді українська спецслужба нейтралізувала угруповання, яке переправляло гроші з рф на територію України через підсанкційні платіжні системи.

 

За оперативними даними, такі схеми використовувала ворожа агентура, яка отримувала кошти від своїх російських кураторів на проведення підривної діяльності проти нашої держави.

 

З того часу з вилученим майном проводилися відповідні експертизи та дослідження, які підтвердили версію СБУ, – йдеться у повідомленні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень