Сотні інфікованих і смерті - щодня: медики Рівненщини готові відкривати додаткові ковідні лікарні

Тривожні показники (с)

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Кількість інфікованих коронавірусом на Рівненщині стрімко зросла за кілька діб. В області кожну добу реєструють летальні випадки. Окрім цього, медики занепокоєні показниками заповнення ліжок, каже координаторка з вакцинації Олена Гандзюк:

 - Тривожні показники – 13 людей виписали, натомість госпіталізували 58 осіб. Майже 40% ліжок вже заповнені. Це говорить про те, що ми дуже скоро розгортатимемо додаткові діжка.

 

Кисневі ліжка заповнені на 25%. Коли підійдемо до позначки 50% - розгортаємо додаткові місця. Зараз в області 9 лікарень області – ковідні.

 

Сарненська ЦРЛ замінена на Дубровицьку. Серед цих 9-ти лікарнях є і пологовий будинок у Дубно, адже перебіг хвороби у вагітних тяжкий, тож у разі госпіталізації необхідно надавати ширший спектр медичних послуг.

 

Якщо кількість хворих зростатиме і надалі включатися буде 2-га міська лікарня Рівного та Гощанська лікарня. Там є хороше кисневе забезпечення.

Олена Гандзюк. Фото - РОДА.
Олена Гандзюк. Фото - РОДА.

Раніше медики прогнозували, що черговий пік захворюваності припаде на кінець жовтня.

Втім, піком вважають ситуацію станом на зараз, адже 1 жовтня зареєстрували майже п’ять сотень інфікованих, зазначила Олена Гандзюк.

Медики наполягають на тому, щоб усі носили маски, дотримувались дистанції та вакцинувались.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень