Солодші за мед: які сорти черешні краще обрати?
ТОП-6 найсолодших видів
Чорна Мелітопольська
Українці обожнюють мелітопольську черешню, адже цей сорт дає щедрий урожай, а плоди виростають міцними, не схильними до гниття. Мелітопольські черешні довго зберігаються. Вони мають характерний смак – ягоди дуже соковиті, солодкі, але не занадто, мають трохи виражену кислинку, яка освіжає.
XXL
Цей сорт характеризується дуже високою врожайністю – влітку гілки просто «ломляться» під вагою великої кількості ягід. Черешні XXL стійкі до хвороб та морозів. З них часто виготовляють вино. Ягоди дуже великі, солодкі та соковиті.
Дрогана жовта
Жовта черешня стійка до морозів, тому її часто обирають для вирощування у північних областях. Цей сорт невибагливий, також добре переносить посуху. Родить пізно, черешні великі за розміром і в міру солодкі.
Присадибна черешня
Витривалий сорт, який рідко хворіє і добре переносить посуху і зливи. Ця черешня ростиме навіть на бідному ґрунті. Ягоди не тріскаються, не заражаються грибком. На смак – дуже солодкі та соковиті.
Чорний принц
Стійкий до хвороб та високоурожайний сорт – з одного невеликого дерева можна зібрати 30 кг черешень. Цвіте «чорний принц» на початку травня, а родить все літо. Солодкі на смак ягоди мають характерний темно-червоний, майже чорний колір.
Розовинка рання
Розовинка родить рано, невибаглива до ґрунту і погодних умов, майже не потребує догляду. Ягоди соковиті, солодкі та підходять для консервації.
Джерело: OBOZREVATEL
Радіо Трек: НОВИНИ