Сьогодні Вознесіння Господнє: що не можна робити у цей день

Це свято завжди припадає на четвер

Вознесіння Господнє цьогоріч святкується 25 травня. Це свято випаде на 40-й день після Великодня. Цей день був останнім коли Ісус перебував на землі після того, як він воскрес. І саме в цей день він вознісся на небеса і з’єднався з Богом.

Цікаво, що кожен рік свято завжди припадає на четвер.

У цьому простежується прямий зв'язок з Великоднем. Справа в тому, що число 40 не ділиться на 7 без залишку, тому дата свята ніяк не може припадати на будь-який інший день, крім четверга.

Що потрібно зробити на Вознесіння?

У це свято обов’язково проводяться церковні служби і всім віруючим потрібно їх відвідувати. Також традиційно після служби прийнято ходити в гості.

З собою потрібно брати спеціальні частування для такого дня: млинці або пироги – драбинки.

На Вознесіння Господнє тим, у кого померли батьки потрібно обов’язково їх пом’янути. У цей день прийнято роздавати милостиню жебракам і хворим.

Народні прикмети

У цей день радять уважно спостерігати за погодою. Якщо на Вознесіння вона була хорошою, то такою протримається й до дня Святого Михайла (21 листопада). Дощ вважався поганим знаком - віщував хвороби і неврожай.

Роса в цей день вважається цілющою, а трави підсилюють і зберігають свої лікувальні властивості до настання Івана Купала (7 липня).

Також в цей день влаштовували гадання. Дівчата заплітали в косу кілька гілочок звичайної берези, щоб дізнатися чи вийдуть вони заміж. Якщо за десять днів до свята Трійці гілочки не зів'яли, то в цьому році очікувалось весілля.

Що не можна робити на Вознесіння Господнє?

Не можна смітити на вулиці і плювати

Не можна працювати, цей день потрібно провести в родинному колі

У Вознесіння Господнє сваритися і лаятися суворо заборонено

Не можна в цей день просити у Бога грошей

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень