Сьогодні у Рівному започаткують нове свято (УВАГА)

Це День традиційного українського костюма

Фото УНН

У зв'язку з дощем програма свята буде змінена. Його перенесуть до Міського Будинку культури, що у парку Шевченка, але хода відбудеться за будь-якої погоди і унікальні костюми з Музею Гончара до Рівного прибудуть однозначно.

Попередньо ж планувалося, що розпочнеться дійство о 17 годині святковою ходою від Покровського собору до майдану Незалежності.

У ході візьмуть учасники з усієї України, які продемонструють автентичні костюми свого регіону.

Усього буде 200 учасників. Вони продемонструють понад 30 унікальних костюмів для дорослих з усіх регіонів та близько 40 костюмів для дітей. 

О 18 годині у будинку культури відбудеться показ традиційного вбрання з різних регіонів України.

О 19 годині тут же продемонструють традиційні українські танці. Це зроблять ансамбль стародавньої музики "Хорея Козацька" з Києва, фольклорні гурти "Веснянка" та "Сільська музика" етнокультурного центру Палацу дітей і молоді Рівного. 

О 20 годині свято продовжиться концертом.

Протягом всього свята, тобто з 17 години проводитимуть

виготовлення та оздоблення елементів традиційного вбрання: чоловічі та жіночі головні убори, прикраси, пояси, сорочки, взуття, верхній одяг.

 

інтерактивні лекторії від істориків, етнографів, реконструкторів "Вбрання та особливості його вбирання за різних часів/в різних регіонах/для різних статей".

Також тут діятимуть 

арт-інсталяція "Галерея українських образів у традиційному вбранні"

 

традиційна етноперукарня

 

традиційна кухня

 

етнофотолокації.

Ініціатором проведення свята став «Центр дослідження і відродження Волині». Співорганізатори: міське управління культури і туризму Рівного, компанія ARTmodels, Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара».

До речі, сьогодні у Рівному проведуть ще одне свято. 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень