Сьогодні рівненські пластуни передали рівнянам віфлеємський вогонь

Дійство проходило у мерії

Розпочинаючи церемонію, українські скаути заспівали різдвяну пісню та передали християнський символ міському голові Рівного. Тоді зібрались за круглим столом та поспілкувались із Володимиром Хомком. Далі пряма мова міського голови:

– Вогонь не мені, а всій громаді міста. Я як представник громади отримую. Це виникло років 5-6 тому, не було так спочатку. І я так бачу по телебаченню, що поширилось по всій Україні. Хороша традиція, душевна. А тим більше добре, що це роблять діти. І дітям приємно, і нам. Бог його знає, може дійсно цей вогонь принесе мир в наступному році.

Спілкуючись із очільником Рівного, пластуни поділились своїми досягненнями, планами на майбутнє та потребами. Детальніше про це розповідає пластунка Оксана Шевчук:

– Кожен пластун сплачує членський внесок і за їх рахунок ми намагаємося покривати комунальні витрати. Хоча насправді зараз не вистачає коштів щоб втримати ті дві кімнати, які в нас є в Народному домі. Тому зараз ми будемо просити фінансової підтримки. Якщо вдасться знайти нове, краще приміщення для нас. Тому що щотижня у нас є сходини - це наші заняття, де ми займаємося з дітьми і дорослими, де обмінюємося досвідом. І відповідно нам потрібне приміщення, де ми можемо це спокійно робити.

У відповідь Володимир Хомко пообіцяв зустрітися із рівненськими скаутами знову та посприяти розвитку організації. Поділився, що нове приміщення для пластунів у нього на прикметі вже є. А віфлеємський вогонь, привезений з Ізраілю, горітиме в приймальні міськвиконкому до Нового Року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень