Сьогодні - день народження Діда Мороза

Якщо вірити вигаданим історіям, йому вже понад 2000 років

Справедливість і благодійність, доброта і співчуття, особлива і дбайлива батьківська любов до дітей, мудрість і деякі якості, без яких не обходяться сучасні супергерої - ось коротка характеристика нинішнього збірного образу відомого нам з самого дитинства Діда Мороза.

День народження Діда Мороза, це хоч і вельми умовна, але цілком конкретна дата в наших календарях. Достеменно відомо, що Дід Мороз народився саме з приходом зими, а раніше, в стародавні часи в наших широтах прихід зими означав консервацію багатьох, звичних нам видів діяльності і це була об’єктивна необхідність.

У випадку з Дідом Морозом все виявилося простіше. На територію, де донині проживають нащадки давніх слов’янських племен, зима приходить як і раніше - 18-го листопада, тому проблем з визначенням дати народження цієї чудесної і дивовижної особистості просто не виникло.

У переказах існував якийсь повелитель зимової холоднечі Мороз, він же веде своє генеалогічне дерево від давньослов'янського Карачуна - бога зими. Мороз - невисокий дідок з довгою сивою бородою. З листопада до березня він бігає лісами і стукає своїм ціпком, тоді на землю опускаються люті холоди.

Шведські вчені вирахували, що найголовніший Дід Мороз, який повинен встигнути розвести подарунки до Нового року всім дітям планети, повинен жити  в горах на кордоні між Киргизією і Казахстаном.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень