Сьогодні - Покровська батьківська субота: що потрібно зробити у цей день

Покровська поминальна субота 2020 року припадає на 10 жовтня

Вона пов’язана зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. Батьківський день випадає на останню суботу перед ним.

Субота називається “поминальною” або “батьківською”, адже, за християнською вірою, померлі потрапляють на той світ до своїх батьків.

У Покровську батьківську суботу поминають померлих. У храмах в цей день, а також у п’ятницю ввечері, проходять поминальні літургії та панахиди, присвячені пам’яті покійних і очищенню від гріхів, вчинених ними при житті.

Після служби в церкві люди йдуть на кладовище, щоб прибрати на могилах і помолитися за упокій душі померлих близьких. Прийнято прибирати опале листя і суху траву, приносити на могили свічки і квіти.

Якщо в Покровську суботу не вдалося потрапити в храм, поставити свічку і помолитися можна вдома перед іконами.

Що не можна робити в Покровську поминальну суботу

У цей день віруючим рекомендується утриматися від занять мирськими справами. Його краще присвятити молитвам і благим вчинкам.

У цей день не можна лаятися і вступати в конфлікти.

Не можна також згадувати про покійних погано. Але і сильно горювати у цей день не варто, потрібно просити у Бога сил і терпіння.

Молитва за померлих

“Упокой, Господи, души усопших раб Твоих: родителей моих, сродников, благодетелей (имена их) и всех православных христиан, и прости им вся согрешения вольная и невольная, и даруй им Царствие Небесное”.

“Отец Небесный, Сын и Дух Святой – все это Бог наш. Ты же заступник наш и спаситель. Спаси же души моих покойных родственников (имена) и помоги им покой обрести. Пускай лежат они там спокойно, и не тревожит их ничего. Аминь!”

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень