Сьогодні – День інженерних військ та День ракетних військ і артилерії України

Що треба знати про ці свята

Сьогодні, 3 листопада, в Україні відзначають День інженерних військ та День ракетних військ і артилерії.

Що варто знати про День ракетних військ і артилерії?

Передумовою для встановлення Дня ракетних військ і артилерії  стали події Другої світової війни. А саме – початок операції по визволенню Києва. Під час цієї операції використали таку техніку ведення вогню, яку не використовували раніше.  

Того дня артилерія спромоглася забезпечити доленосний прорив. Вогонь першого прориву вівся безупинно протягом сорока хвилин, створивши зону суцільного вогню.

 

Ціною чисельних втрат столицю звільнили від окупантів. Для того, щоб вшанувати артилеристів та ракетників, які не побоялися ризикнути життям та пішли на все заради перемоги й запровадили це свято.

Українські артилеристи і зараз показують силу і відвагу  в боротьбі з ворогом. Ними варто пишатися, а також пам’ятати про Героїв, яких вже немає з нами.

Що варто знати про День інженерних військ?

Освоєння новітніх засобів ведення бою та впровадження їх в армію належить саме інженерним військам. Вони є військами переднього краю, тому під час атаки діють першими, забезпечуючи при цьому просування танкістам та мотострільцям.

Інженерні війська у мирний час мають не менш важливі завдання: виявлення та знищення мін, гранат, снарядів/утилізація застарілих боєприпасів/ охорона споруд під час льодоходів та паводків.

Джерело: DayToday

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень