Сода замість розпушувача у випічці: Коли можна заміняти, а коли не варто

Аби не зіпсувати смак

Рецепти випічки часто передбачають наявність соди або розпушувача. Часто господині замінюють пекарський порошок на соду й навпаки. Цього не варто робити...

У чому різниця соди й розпушувача

Розпушувач – це і є сода, але з додаванням зазвичай крохмалю. Соду заведено додавати у тісто, де є кислий продукт – кефір чи йогурт. При взаємодії буде хімічна реакція і, як результат, пишна випічка.

Якщо в рецепті немає кислого продукту, додавання соди ніяк не вплине на пишноту і випічка буде «дубовою».

Тому досвідчені кулінари не рекомендують міняти соду на розпушувач.

Джерело: lifestyle

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень