Соціальну допомогу з нового року платитимуть по-новому

Деталі плану розкрили у Міністерстві соціальної політики

З наступного року в Україні планують впровадити уніфіковану гарантовану соціальну допомогу. Її розмір буде залежати від базового доходу сім'ї. Тобто розмір допомоги більше не буде прив’язаний до офіційного прожиткового мінімуму.

За нашими даними, реальний прожитковий мінімум становить понад 6000 гривень. Що ми хочемо зробити, щоб його відв'язати від цих обтяжливих факторів, які сьогодні не дозволяють його реально збільшувати?

 

Просто переформатуємо нашу допомогу по бідності таким чином, щоб це не було прив'язане до цього прожиткового мінімуму, а навпаки, до певного базового доходу сім'ї, який ми гарантуємо на кожного члена сім'ї, – каже міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

Відповідний документ уже в роботі, і як тільки він буде напрацьований, його передадуть на розгляд Верховної Ради.

Приблизно так це буде виглядати. Базова величина для першого члена сім'ї становить 100% і дорівнює, скажімо, тим же 6 тисяч гривень. Тому що якщо він або вона живуть самі, то повинні витрачати кошти на всі базові потреби. Якщо є сім'я з трьох осіб - мама, тато, дитина – ми говоримо, що перший повинен точно мати 100%, другому ми порахуємо 70%. Якщо це дитина, то це, звичайно, – 100%, тому що на дитину витрати будуть трохи більше. Якщо це особа з інвалідністю, — також 100%. Якщо це особа пенсійного віку, але у нього низька пенсія, — це також 100% тоді складаємо все, що ці люди отримують, і дивимося, чи виходить такий базовий дохід на кожного. Якщо не виходить, різницю покриваємо цією уніфікованою соціальною допомогою, - пояснила керівник Мінсоцполітики.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень