Соціальні нормативи на холодну воду: скільки кубів можна використати для користування субсидіями

Нормативи нагадали у Пенсійному фонді України

Щоб отримувати субсидію в Україні, впроваджені нормативи на споживання електроенергії, газу та води.

І до сьогодні для розрахунку в Україні користуються постановою Кабміну від 6 серпня 2014 р. № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» (зі змінами).

На послуги централізованого постачання холодною водою встановлено соціальний норматив у 2 кубометри холодної води на одну особу в місяць.

 

Якщо у житлі немає постачання гарячої води, тоді норма на споживання холодної води зростає до 3,6 кубометра на одну особу на місяць.

У разі відсутності постачання гарячої води більш ніж на 14 діб передбачається норматив холодної води у розмірі 3,6 кубометра на одну особу на місяць.

Соціальний норматив для отримання субсидії по централізованому водовідведенню становить 3,6 кубометра на одну особу на місяць.

Якщо централізованого водовідведення немає, але у домогосподарстві є водопостачання та вигрібні ями для вивезення рідких нечистот, норматив становить 3,6 кубометра на одну особу на місяць.

Якщо немає ні централізованого водопостачання, ні централізованого водовідведення, але є вигрібні ями для вивезення рідких нечистот, норматив встановлено на рівні 0,76 кубометра на людину на місяць.

Соцнорматив на послуги централізованого постачання гарячої води згідно із законом становить 1,6 кубометра гарячої води на одну особу на місяць.

Нагадаємо, що у жовтні українцям почнуть нараховувати субсидії на опалювальний період на основі чинних нормативів.

Джерело: Хвиля

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень