Частину державної допомоги доведеться повернути: кого це стосується

Йдеться про повернення субсидій у бюджет

Українцям, які не в змозі самостійно оплачувати комунальні послуги, держава виплачує допомогу – субсидію. Субсидії призначають не на весь обсяг спожитих комунальних послуг, а тільки ту частину, яка передбачена соціальними нормативами. Умовно за нормативами відведено 12 кубів газу на місяць на людину, а ви споживаєте 15, то за перевищення норми у 3 куби ви заплатите по повній.

Більшість отримувачів субсидій намагаються споживати не більше ніж соціальний норматив, але у разі, якщо ви споживатимете більше, у субсидії вам точно не відмовлять. Субсидію не призначать, якщо виявлять:

  • надання неправдивих відомостей про доходи та витрати членів сім'ї у декларації;
  • зміни складу сім'ї;
  • неповні відомості про майно, яким мають члени сім'ї.

Якщо якийсь з цих фактів з'ясується, то отримувачам субсидії доведеться повернути частину незаконно отриманих грошей. Технічно державі досить складно одержати свої гроші назад.

Але якщо сім'ї призначено субсидію на наступний період, то частину переплати вираховуватимуть з суми нової субсидії. При цьому держава не має права вираховувати понад 20% нової суми.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень