Рівненського пса від знущань господаря рятувала учасниця світового конкурсу краси

Євгенія Прокопенко, побачивши відео з нещасним псом у соцмережі Фейсбук, сіла в авто і з Києва вирушила до Рівного

Про цю історію сайт Радіо Трек писав у публікаціях Зоозахисники б'ють на сполох: у Рівному господар знущається над собакою та Підозрюваний у знущанні над твариною зник. Чому у нього не вилучили пса? 

У відділі комунікації Головного управління поліції Рівненщини розповіли, що щодо цих подій до них надійшло кілька повідомлень:

про жорстоке поводження з собакою, про конфлікт між учасниками цієї події, а також скарга господаря на те, що невідомі особи відібрали у нього пса.

За всіма фактами поліція проводить перевірку.

Втім, як стало відомо із соцмережі Фейсбук, чотиримісячного добермана у господаря забрала киянка Євгенія Прокопенко. Жінка спеціально для цього приїжджала у Рівне.

Євгенія Прокопенко - відома в Україні людина. Вона - киянка, але певний час жила у Сумах, учасниця багатьох сумських конкурсів краси. Також їздила на світовий конкурс краси "Міс Земля" у 2012 році, здобувши перед цим титул "Королева України — Земля 2012".

Розчарувавшись в індустрії краси, Євгенія Прокопенко відмовилася від кар'єри моделі і почала займатися юриспруденцією. Заснувала юридичну компанію "Центр правових експертиз".

Журналіст Радіо Трек поспілкувався з Євгенією Прокопенко.

- Де нині перебуває рівненський пес?

- У ветеринарній клініці  в Києві. Перебуває там цілодобово, бо стан здоров’я його незадовільний. Що стосується переломів. У нього є травма лапи і старий перелом, який не лікували, розрив передньої зв’язки. Явно були забиті тканини лапки. Ветеринари відібрали дуже багато рідини, яка утворилася у колінному суставі.

Тобто це - явно не ентерит, про який говорять всі друзі колишнього господаря пса і сам господар. Ентерит дійсно був. Але його вилікували. І зараз є тільки залишкові явища.

Малюк проходить курс лікування, необхідні ліки йому колють. У нього спеціальна дієта. Його не можна було так морити голодом, як його морили. Він їсть спеціальний корм. Крім цього, ветлікарі відзначають, що песик дуже затравлений і заляканий. Погано реагує на чужих людей. Інколи може навіть вкусити, якщо зробити різкий рух стосовно нього.

З рентгенівського знімка видно, що у добермана була переламана лапа

У собаки неправильно розвинена кісткова тканина. Вона достатньо слабка, що говорить про те, що його недогодовували, що він не отримував всі необхідні вітаміни та мікроелементи, які мали бути. У собаки виснаження достатньо сильне. І це ніяк не пов’язано з ентеритом. Опосередковано ентерит тільки погіршив стан, який і так у нього був.

- Ви знаєте, що господар звернувся  у поліцію із заявою, що його побили і відібрали пса?

- Я із задоволенням відповім на всі запитання правоохоронних органів. Так. Собаку забирала особисто я. Я не буду висвітлювати юридичну сторону цього питання. А скажу, що з моральної точки зору я у гицля забирала тварину, над якою він знущався. А як це все будуть трактувати юристи колишнього господаря, якщо такі є, в майбутньому подивимося.

- Як господар віддав вам песика?

- Він не зустрічав мене з хлібом-сіллю. Але собака не був на повідку. Я покликала - і пес пішов до мене сам. Я взяла його на руки і забрала. У нас була доволі сильна сварка з господарем. Бо після того, як я взяла пса, запитала: «Що ти робиш з собакою? Бо це вже дійшло до Києва. Я хочу розібратися: б’єш ти його чи ні». Він мені прямим текстом сказав, що

це - його власність, і бити її – це частина виховання, і це - нормально.

Тож після цього я дала йому ляпас по обличчю.

- Тобто фактично це не було побиття, як поскаржився у поліцію господар, а просто ляпас?

- Так. (Євгенія сміється)

- Що збираєтеся робити далі з псом?

- Перш за все, збираюся вилікувати повністю. У нього проблема як з фізіологією, так і з психікою. Пес ще має пройти реабілітацію. Тут є люди, які відгукнулися на пост у Фейсбуку, які телефонували після того, як вийшов сюжет на ТСН, з бажанням допомогти. Після реабілітації оголосимо кастинг на найбільш добрі і люблячі ручки. І собака буде постійно під наглядом волонтерів.

Питання, яке цікавить усіх «що буде з господарем пса?». Скажу зразу, що збираю всі документи.

І буду сама писати заяву у Генпрокуратуру з усіма свідченнями.

А їх дуже багато за цей час зібрано. Я з людьми розмовляла і будемо вимагати відкрити кримінальне провадження щодо жорстокого поводження з тваринами.

- Чи перебуваєте ви у зоозахисних організаціях?

- Моя любов до тварин -  це з дитинства. Ніколи не відносила себе ні до волонтерів, ні до зоозахисників.  Я роблю те, що можу робити. У мене багато своїх тварин. Вони всі - з вулиці. Нема серед них, до речі, жодної породистої. Я просто намагаюся нести те добро, яке максимально можна нести.  

У мене під опікою 19 котів, 4 собаки, 2 коней, 3 сови, врятоване лисеня, яке живе в екопарку - загалом близько 30 тварин, розкиданих по всій Україні.  

З усіма з них є зв'язок, я всіх підтримую. У мене в Сумах є свій маленький притулок для тварин. Тепер ми змінили місцезнаходження. Частина тварин живе зі мною, частина під Сумами, під наглядом моєї мами. Це - саме ті тварини, з якими я постійно спілкуюся, до яких приїжджаю в гості часто.

- Чому питаю про зоозахисні організації, бо дехто з користувачів Фейсбук підозрював, що ви тварин вилучаєте у господарів і продаєте?

- (Євгенія сміється) Частина моїх тварин живе зі мною у квартирі.

- А як рідні на це реагують?

- Моя друга половинка звикла до цього. Десь навіть захоплюється. Бо не всі так реагують на чужий біль.

Ще раз повторюсь, що

у мене нема жодної породистої тварини.

І породистого песика я взагалі тримала вперше на руках - оцього доберманчика.

Всі мої тварини – це були практично смертники, про яких, коли я приносила на лікування, мені казали, що навряд чи виживуть. Коні – це те ж саме. Їх мали списувати на м'ясо. Я їх з лошат вигодувала.

У мене є свій бізнес. Достатньо прибутковий, тому  я заробляю іншим. А тварини – це той внесок, який може нести кожна людина.

- Отже, можна зробити висновок, що доберман потрапив у надійні руки?  Бо, судячи з відео, навряд чи господар його любив.

- На жаль, ні, не любив. Я бачила очі того хлопця: достатньо злі, достатньо впевнені, що він усе правильно робить, що бити тварину - це нормально. Йому хтось сказав, що ця порода – агресивна, агресивний песик, тому його треба так лупцювати. Він показував сам колекцію ременів своїм сусідам і хвалився, що ними б’є його.

- І ви зараз оплачуєте лікування рівненського добермана і всіх своїх тварин?

- Так, звичайно. І у Фейсбук піднялася буча з приводу того, що я буцімто збираю на це гроші. То офіційно хочу заявити, що ніяких грошей я не збираю. Я всіх своїх тварин лікую за власний рахунок. І цей песик не буде винятком.  

Євгенія Прокопенко з урятованим доберманом

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень