Підозрюваний у знущанні над твариною зник. Чому у нього не вилучили пса? (ПРОДОВЖЕННЯ)

Рівнян і не тільки неабияк схвилювала історія про знущання мешканця Рівного над своїм псом – чотиримісячним доберманом

У соцмережу Фейсбук зоозахисники виклали відео, з якого видно, який виснажений пес, і як він чи то від побоїв, чи від переляку не може піднятися. Сайт Радіо Трек писав про це у публікації Зоозахисники б'ють на сполох: у Рівному господар знущається над собакою 

Більше про цю історію журналісту Радіо Трек розповіла рівнянка Вікторія Левчук. Вона дізналася про цю історію вчора із соцмережі від київських зоозахисників. І разом з іще трьома зоозахисницями поїхала до господаря пса. 

Тут уже працювали працівники поліції. Нас зустріла сусідка, яка поскаржилася в поліцію на дії цього хлопчини. Вона теж має собаку і не витримала знущань над сусідською твариною. Розповіла, що періодично господар б’є собаку, та так, що у  напівзаселеному будинку (у чотириповерхівці заселено буквально кілька квартир) скавуління пса може тривати впродовж кількох годин. 

 

Собака, через якого виник скандал, був на вулиці. Дуже доброзичливий. Підбіг до нас, лащився. Зо дві хвилини ми побули біля собаки. Після цього власник взяв його на руки і заніс у квартиру. Від спілкування відмовився. 

Згодом, за словами Вікторії Левчук, під’їхала слідчо-оперативна група поліції.

Хлопчина слідчим сказав, що дуже любить свого пса і нікому не віддасть. Дуже боявся, що його відберуть. Причиною виснаженого стану тварини назвав нещодавно перенесений ентерит.

 

Зоозахисниця Алла Лосік телефонувала до ветеринара, номер якого дав господар пса. Він підтвердив це. Сказав, що господар  дуже відповідальний у питаннях лікування собаки, рятував його, всі ліки купував, дуже дорогі. 

На запитання, чого собака на відео тягне ноги, не може піднятися, власник тварини сказав, що собака просто злякався. 

Коли ми приїхали – пес ходив. Тобто лапи у нього не перебиті. А ось у момент, коли було зняте відео (це було до нас), видно, що собака був зляканий, і чи від переляку, чи від болю корчився. Тобто господар десь перед тим тварину вдарив чи крикнув на неї.

На вулиці собака був життєрадісний. У квартирі на команду господаря - «місце» – настільки перелякано йшов, що шкода було дивитися.

Хлопчина розповів поліцейським, що його дід був собачником, виховав сім собак. У нього в родині була вівчарка, яка прожила 13 років. То такі методи виховання він бачив, вважає їх правильними.

Ми запитували, чи спілкувався він з кінологами, оскільки собака - бійцівської породи і там потрібні спеціальні методи виховання. Сказав, що не спілкувався, і вважає, що виховує правильно. Також заявив, що собака має боятися, відчувати біль. Дослівно сказав так: "Собака має вср…ся від болю перший раз, а другий раз - від того, що він наробив, із переляку".

Слідчо-оперативна група поліції взяла свідчення. Але вилучити собаку без судового рішення, як пояснили зоозахисникам поліцейські, не мають права.

Небайдужі люди із числа зоозахисників чергували під будинком сьогодні вночі. Господар забрав собаку і кудись пішов з ним, тобто не ночував удома.

Вікторія Левчук каже:

Дуже багато небайдужих людей відгукнулися на цю історію. Люди вважають, що собаку треба забрати від господаря. Бо якщо він залишиться, то або господар його заб’є, або пес виросте монстром, який буде становити небезпеку для оточуючих.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень