Собака скиглить, коли ви йдете з дому: причини та ризики

Скарги сусідів - не найбільша проблема

Ви виходите з дому, а ваш пес «плаче» і скиглить весь день?

Варто звернути на це увагу - така поведінка свідчить про психологічний дискомфорт тварини. Замість того, щоб займатися своїми справами — гризти кісточку, гратися з іграшками, спати, тварина зосереджена лише на відсутності господаря.

Яка причина такої поведінки?

Експерти зазначають, що причина такої поведінки - у помилках, які допускають господарі при вихованні.

Багато хто вважає, що собачка нудьгує, їй сумно і самотньо. Тому, повернувшись додому, всіляко намагаються підтримати — граються, гладять, шкодують, дозволяють ставити лапи на груди, дають частування.

Але річ у тім, що собака не розуміє причинно-наслідкового зв'язку.

Вона запам'ятовує — якщо скиглити, то господар похвалить, дасть смаколик, пограє. Нерідко ця модель поведінки закріплюється на все життя.

Що із цим робити?

Ще цуценям пса слід привчити до розлуки з господарем.

  • Спочатку виходити на 2-3 хвилини з дому, потім на 5 хвилин, потім на 10 і так далі. Робити це треба поступово, щоб собака зрозумів: господар йде, але завжди повертається.
  • Якщо щеня поводився тихо під час вашої відсутності, похваліть його, пограйтеся, дайте частування. Якщо скиглить, насварить, ігноруйте його спроби погратися.

У мозку тварини потрібно закріпити правильні логічні ланцюжки. Поводився тихо — було добре. Скиглив — було погано.

До того ж не можна заохочувати скиглення, коли ви поруч - пес просто намагається маніпулювати людьми. І з цією дратівливою звичкою буде важко впоратися.

Важливо! Якщо собака гарно поводилася, а потім почала скиглити, здавалося б, без причини, варто звернутися до ветеринара. Можливо, тварина відчуває біль і таким чином намагається розповісти про це людині.

Джерело: Ukr.media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень