Смерть королеви: у Twitter «похоронили» Джоан Роулінг

Невже кар’єрі письменниці прийшов кінець?

Користувачі Twitter «поховали» британську письменницю Джоан Роулінг. Вони почали масово публікувати інформацію про її смерть під хештегом #RIPJKRowling (RIP, Rest in peace - «Спочивай з миром»).

Найпопулярніші пости під тегом повідомляють про те, що Роулінг померла, і часто містять образливі картинки. При цьому колишні фани письменниці мають на увазі не її фізичну смерть, а кінець її кар’єри.

Причиною стала нова книга Роулінг «Troubled Blood» із серії про детектива Корморана Страйка (Джоан випускає цю серію під псевдонімом Роберт Ґалбрейт), в якій ідеться про серійного вбивцю, який переодягається в жінку і жорстоко розправляється зі своїми жертвами.

Кадр із серіалу «Страйк», знятого за серією романів Роберта Ґалбрейта (Джоан Роулінг)

 

В результаті Роулінг звинуватили в ненависті до транссексуалів, розкритикували вщент її новий роман і оголосили її «мертвою». Хештег #RIPJKRowling  дуже швидко став популярним у Twitter і потрапив в тренди.

Багато хто повірив у цю «новину», тож соцмережі навіть довелося підтвердити інформацію, що Роулінг не померла.

Нагадаємо, у серпні стало відомо, що Джоан Роулінг позбавили премії в царині прав людини Ripple of Hope Award, врученої їй організацією імені Роберта Кеннеді. Рішення прийняли через те, що протягом червня 2020 року письменниця публікувала «трансфобні твіти та заяви».

Так, деякі фанати відвернулися від Роулінг після її жарту в Twitter. Скандал вибухнув після того, як письменниця висміяла авторську колонку з заголовком «Точка зору: після COVID-19 потрібно створити більш справедливий світ для людей, які менструюють».

Роулінг пожартувала, що автор колонки забув, що є конкретне слово, яке позначає «людей, які менструюють», і це слово «жінка».

В результаті її звинуватили в трансфобії.

Люди подуріли?

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень