Смартфони Xiaomi, Huawei, OPPO та TikTok «зливають» спецслужбам дані про бійців ЗСУ (ВІДЕО)

Китай знає про вас все

TikTok збирає інформацію про місцеперебування людини та інші дані про телефон, після чого передає їх китайським спецслужбам.

Про це розповів експерт із кібербезпеки Віталій Якушев.

За його словами, якщо у людини телефон китайської фірми (Xiaomi, Huawei, OPPO, ZTE або інші) і встановлені китайські додатки, то спецслужби цієї країни знають про людину практично все.

Віталій Якушев закликав військових у жодному разі не розміщувати відео з бойовими успіхами в TikTok-акаунтах.

— Якщо у вас китайський смартфон і на ньому до того ж встановлений китайський TikTok, то можете вважати, що китайці знають про вас усе: ваші дані, місце розташування, ваші паролі, ваші відбитки пальців і, звісно, ваші особисті фото, — сказав Віталій.

Особливу небезпеку, за його словами, становить використання соцмережі нашими військовими на фронті. Дуже часто вони розміщують у TikTok відео з передової, а це не можна робити в жодному разі. Адже Китай, крім усього іншого, уважно відстежує місце розташування користувачів смартфонів і TikTok, зокрема.

Потрібно обов'язково пам'ятати, каже Віталій, що будь-які китайські смартфони (Xiaomi, OPPO, ZTE, Huawei тощо) або популярні китайські програми (на кшталт TikTok, WeChat, Xiaomi Home тощо) обов'язково шпигуватимуть за вами. Для себе ці додатки вимагатимуть від вас максимальну кількість дозволів для роботи на смартфоні, а без дозволів просто не функціонуватимуть. 

Політика кібербезпеки Китаю полягає в тому, щоб зібрати якнайбільше інформації про користувача.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень