Вже не «Галябезголови»: які книги рівняни купували найчастіше у 2022 році

Добірка з 10 книг

Книги з історії України, про видатних людей, як от Василь Стус, Вінстон Черчилль, а також фантастика мали найбільший попит у 2022 році у мережі «Рівнекнига».

Десятка книг, які купували найбільше

1) «Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву» Вахтанг Кіпіані. У цій публіцистичній книжці зібрано документи з 6-томної кримінальної справи українського поета Василя Стуса з архіву КДБ, а також фотографії, останні прижиттєві нотатки.  

2) «Заборонений. Історія життя і боротьби Василя Стуса» Сергій Дзюба, Артемій Кірсанов. Це художня книга про життя поета Василя Стуса. 

3) «Фактор Черчилля» Борис Джонсон. Біографічна книга про прем'єр-міністра Великої Британії Вінстона Черчилля. 

4) «Жінка, яка має план» Мей Маск. Автобіографічна книга супермоделі, матері знаменитого Іона Макса - Мей Маск. 

5, 6, 7) «Двір крил і руїн», «Двір мороку і гніву», «Двір шипів і троянд» Сара Маас. Це художні книги у жанрі фентезі. 

8) «Сто років самотності» Габрієль Гарсіа Маркес. Це художня книга нобелівського лауреата Маркеса. Її називають метафоричним описом історії Колумбії чи Латинської Америки. 

9) «Волинь» (у трьох томах) Улас Самчук. Художня книга, яку називають літописом української історії XX століття. Адже у ній описані реальні історичні події минулого століття. 

10) «Брама Європи» Сергій Плохій. Це книга з історії України, де цікаво і по-новому подається погляд на всі події минувшини.

Як змінилися смаки рівнян

Директор «Рівнекниги» Олександр Савчук каже:

Вподобання читачів за час війни дещо змінилися. Бо частіше почали купувати серйозніші книги. Також у 2022 році зріс попит на карти України.

Для порівняння: у 2021 році «Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву» Вахтанга Кіпіані теж входила у десятку книг, які мали найбільший попит у книгарнях Рівного.

Але решта найпопулярніших книг були переважно художні.

Це «Галябезголови» Люко Дашвар, «Де немає Бога» та «Зазирни у мої сни» Макса Кідрука, «Мелодія кави у тональності кардамону» Наталії Гурницької та інші.

Також попит був на мотиваційну літературу, зокрема на книгу «Думай і багатій» Наполеона Гілла.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень