Рівнянка тримала прапор України у Гаазі під час відкриття Ігор Нескорених 

А Меган Маркл почала промову зі слів «Слава Україні!»

Ірина Лепеха - з прапором у руках. Її у Рівному знають ще і як волонтера. Вона разом зі Світланою Кириліною готує та роздає їжу нужденним щонеділі у районі пивзаводу. Фото з сайту Мінвету.
Ірина Лепеха - з прапором у руках. Її у Рівному знають ще і як волонтера. Вона разом зі Світланою Кириліною готує та роздає їжу нужденним щонеділі у районі пивзаводу. Фото з сайту Мінвету.

 

У Гаазі, Королівство Нідерланди, стартували Ігри Нескорених Invictus Games – мультиспортивні змагання для поранених військовослужбовців та ветеранів.

Попри усі вагання й безпекові виклики українська національна збірна приїхала на змагання і вже цим привернула увагу до себе членів інших команд, журналістів та пересічних мешканців міста.

Захоплення нашими спортсменами викликало насамперед те, що більшість членів команди прибули сюди безпосередньо з передової й одразу після завершення змагань повернуться до своїх побратимів продовжувати боротьбу з ворогом, повідомляють у Міністерстві у справах ветеранів.  

До речі, серед опублікованих на сайті міністерства фото ми помітили рівнянку - Ірину Лепеху.

Ірина та Іван Лепехи. Фото з особистого архіву Ірини.
Ірина та Іван Лепехи. Фото з особистого архіву Ірини.

Вона якраз тримала великий український стяг під час церемонії відкриття Ігор Нескорених. Очевидно, у Гаазі вона підтримує свого чоловіка - Івана Лепеху. 

Рівнянин Іван Лепеха влітку 2014 року пішов на фронт добровольцем. Воював у складі батальйону «Айдар» до липня 2015, коли отримав травму.

 

Відновившись, хоч реабілітація ще триває, спробував свої сили у відборі до збірної на «Ігри нескорених». Обрав плавання та веслування на тренажері.

 

У листопаді 2019 року Іван узяв участь у першому тренувальному таборі збірної «нескорених» України. Однак змагання тоді перенесли через пандемію коронавірусу.

До речі, у команді Іван Лепеха - не єдиний представник Рівненщині. Разом з Іваном Лепехою на Ігри поїхав Андрій Бадарак.

Андрій Бадарак. Фото з мережі
Андрій Бадарак. Фото з мережі

Андрій - розвідник та учасник «Ігор Нескорених — 2020». Він виступає, як і раніше, у дисципліні «веслування на тренажерах». 

До речі, цього року обом рівненським АТОвцям надали спортивне звання «Майстер спорту України» з плавання.

Цього року через війну українські спортсмени-ветерани не мали жодної змоги тренуватися напередодні Ігор, однак сумніви наших хлопців щодо спортивних результатів розвіяв Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до команди:

 - Не так важливо, скільки медалей ви виборете, бо всі ви – і є наше золото!

Керівник офіційної делегації, заступник Мінветеранів Інна Драганчук наголошує, що цього року Ігри Нескорених для нашої команди – це не про спорт. Гасло збірної звучить так: «Уся Україна – Invictus!».

- Усім зрозуміло, щоб команда приїхала на наступні Ігри, ми маємо здобути перемогу над ворогом, Україна має вистояти!» — наголосила Інна Драганчук.

«Ігри Нескорених» розпочалися оваціями на адресу української команди. Слова підтримки Україні прозвучали з вуст прем‘єр-міністра Нідерландів Марка Рютте.

А от Меган Маркл так звернулася до українців:

«Слава Україні!», — сказала герцогиня Сассекська .

І на урочистостях, і на спортивних змаганнях — всюди з нашою командою два портрети — їхнього побратима і тренера Дмитра Сидорука, загиблого за кілька днів до поїздки до Гааги, і підступно викраденої росіянами та незаконно утримуваної волонтерки Юлії Паєвської — легендарної «Тайри», негайного звільнення якої вимагає Україна.

Зазначимо, що для української команди ці Ігри стануть третіми в історії. Змагання мали відбутися у 2020 році, але їх перенесли через пандемію коронавірусу.

Ігри нескорених започаткували у 2014 році у Великій Британії. До програми Ігор входять стрільба з лука, легка атлетика, веслування на тренажерах, паверліфтинг, велошосе, волейбол сидячи, плавання, баскетбол, регбі на візках та змагання з водіння.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень