Скорочення українських держслужбовців: Хто першим відправиться на вихід

Міністр пояснив, що не весь персонал, який реалізовувався до війни, реалізується і зараз

Масове скорочення держслужбовців готують в Україні. 

Першими підуть під скорочення ті, хто зараз не працює, а далі все залежатиме від необхідності тієї чи іншої посади під час війни, розповів міністр Кабміну Олег Немчінов.

– Воєнний стан і вимоги воєнної економіки роблять нові виклики для держави. І не весь функціонал, який реалізовувався до 23 лютого, реалізується і зараз. У різних міністерствах, центральних органах виконавчої влади, в обласних військових адміністраціях достатньо велика кількість людей, які виконують функцію віддалено, знаходяться у простої або в неоплачуваній відпустці.

 

Тобто зараз ідеться про перегляд функціонала, про те, щоб уникнути тих функцій, які в умовах воєнного стану є непотрібними, і, навпаки, підсилення, наприклад, сектору безпеки, підсилення у зв’язку з отриманням України кандидатства на вступ в Європейський Союз, тобто тих напрямків, які потребують посиленої уваги, – пояснив Олег Немчінов.

Наразі міністерства та інші органи центральної виконавчої влади проводять внутрішній аудит і окремо роблять свої внутрішні пропозиції.

Йдеться зараз не про якесь механічне скорочення, а мова йде про визначення тих функцій, які зараз є актуальними, які – неактуальні, а які потребують підсилення, – наголосив Немчінов.

Між тим він зауважив, що члени уряду не є державними службовцями в класичному розумінні, це – політичні посади, як народні депутати та голови обласних, районних місцевих державних адміністрацій.

Джерело: Укрінформ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень