Ножі та рушниці: скільки зброї принесли мешканці Рівненщини до поліції (ФОТО)

Зброю можна буде здавати до лютого

На Рівненщині триває місячних добровільної здачі зброї.

Так, з 14 січня мешканці області принесли до поліції 56 одиниць зброї, 255 набоїв різного калібру та сім спецзасобів.  

Крім того, днями 30-річний житель селища Рокитне здав до поліції корпус та запал до гранати, схожої на РГД-5. Зі слів чоловіка, він знайшов їх під час відпочинку у лісі неподалік райцентру. Слідчі відправили вилучене на експертизу.

Добровільно здавати зброю жителі Рівненщини зможуть до 10 лютого. Для цього потрібно звернутися до відділів і відділень ГУНП, до дільничних офіцерів поліції.

Здавати можна вогнепальну, холодну зброю, боєприпаси, вибухові речовини та спецзасоби.

 

Зауважимо, що добровільно здана, технічно справна мисливська зброя, спеціальні засоби самооборони після відповідної перевірки можна буде зареєструвати.

Крім того, мешканці області, близькі родичі яких померли, повинні у 5-денний строк здати зброю чи спецзасоби, що їм належали, до розв'язання питання про спадщину.

Зберігання зброї та спецзасобів без дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу та конфіскації зброї.

На сьогодні на Рівненщині є 18177 власників зареєстрованої зброї. В особистому користуванні вони мають 25020 одиниць вогнепальної зброї. Серед них 21059 – мисливської гладкоствольної, 3879 – мисливської, нарізної, комбінованої та 82 — нагородної.
 

Джерело: відділ комунікації поліції Рівненської області 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень