Скільки ялинок виростили на Рівненщині на Новий рік

Також відомо, яка буде їхня вартість

У  лісогосподарських підприємствах Рівненщини налічується 155 га плантацій, на яких росте 728 тис. новорічних ялинок. У цьому році в області посаджено 7 га таких плантацій новорічних ялинок.

Вартість новорічних дерев, порівняно з минулим роком, не зросла. Традиційно вона залежить від висоти ялинки. Вартість ялинок повідомляють у рівненському обласному управлінні лісового та мисливського господарства:

  • до 1 м можна придбати за 50 грн
  • від 1 до 1,5 м – за 70 грн
  • від 1,5 до 2 м – за 80 грн
  • від 2 до 2,5 м – за 100 грн.

Нині насадження ялинок перебувають під особливим контролем. В усіх лісогосподарських підприємствах працюють спеціальні рейдові групи, до складу яких увійшли лісівники, екологи та поліція. Порушникам загрожує штраф у розмірі 85-170  гривень та відшкодування збитків, завданих лісовому господарству.

Уже кілька років поспіль новорічні ялинки та сосни спеціально маркуються, аби можна було перевірити легальність і законність походження ялинки.

Продаж ялинок будуть здійснювати у спеціально визначених місцях біля лісництв, розсадників та у спеціалізованих магазинах «Лісовичок», які працюють вздовж автомобільних доріг у різних районах області.

До слова, у минулому році лісогосподарські підприємства області реалізували 13900 ялинок на суму 742 тис. грн.

Наші новини завжди можна знайти у Facebook та Telegram. Слідкуйте за оновленнями. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень