Скільки ялинок приготували лісгоспи Рівненщини на продаж (ЦІНИ)

Традиційно, вартість святкових дерев залежатиме від їхньої висоти

Понад 90 тисяч новорічних дерев готові цього року реалізувати до свят лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Дерева заготовляють на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок для догляду за лісами.

Загалом на сьогодні в лісогосподарських підприємствах обласного управління налічується 116 га плантацій, на яких росте 568 тисяч новорічних ялинок.

 

Цього року в області посадили майже 15 га нових плантацій новорічних ялинок.

 

Традиційно, вартість святкових дерев залежатиме від їхньої висоти і у середньому відпускна ціна одного дерева з лісгоспів становитиме 67 грн, повідомляє пресслужба управління.

В асортименті – сосни звичайні, ялини, ялиці, а також інші хвойні дерева, якими можна прикрасити оселі до свята. Також продаватимуть новорічні дерева в горщиках, зокрема так можна буде придбати ялину голубу.

Як і в попередні роки, новорічні ялинки, заготовлені у держлісгоспах, будуть маркуватися спеціальними уніфікованими засобами:

- самоклейними етикетками

 

- пластмасовими бирками-стяжками

Ці засоби розриваються при спробі їх зняти, і тим самим унеможливлюється їх повторне використання.

Спеціальні уніфіковані засоби містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. У Системі ЕОД вносяться дані щодо постачальника, його підпорядкованості і форми власності.

Перевірити походження ялинки можна, ввівши номер із уніфікованого засобу, прикріпленого до ялинки, на сайті https://open.ukrforest.com/.

 

У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, це може свідчити про сумнівне походження ялинки.

У зимовий час усі насадження особливо ретельно охороняються спеціальними рейдовими групами, які працюють в усіх лісогосподарських підприємствах області.

Лісівники наголошують, що дерева, заплановані для реалізації, готують під замовлення покупців.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень