Скільки коштує ремонт 1 кілометра дороги в Україні. Вражаючі суми

Їх озвучили в «Укравтодорі»

В «Укравтодорі» озвучили суми, які витрачаються на ремонт і будівництво одного кілометра дороги в Україні. Про це йшлося в ефірі «Сніданку на 1+1».

Один кілометр нових доріг обходиться Україні у 170,5 млн грн. Саме стільки коштує автодорога першої категорії з асфальтобетонним покриттям.

Капітальний ремонт 1 км дороги обходиться майже втричі дешевше - 60 мільйонів гривень. А на реконструкцію дороги потрібно витратити близько 100 мільйонів.

В «Укравтодорі» кажуть, що близько 60% бюджету йде на матеріали й спеціальні дорожні конструкції, ще 20% - на експлуатацію будівельних машин і інших механізмів. Заробітна плата дорожників становить всього 10%.

Наступного року в Україні планують відремонтувати 7 тис. км доріг. Раніше в Мінфіні повідомили, що в держбюджеті на 2021 рік передбачено на ремонт і будівництво доріг 150 млрд грн.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень