Скільки коштує підготувати військового льотчика? (ФОТО)

Цю та іншу інформацію про підготовку пілотів в Україні публікує АrmyІnform

На прикладі Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, який посідає 19 сходинку у рейтингу закладів вищої освіти «ТОП-200 Україна».

У ХНУПСі розповідають,

вступні випробування у нас заплановано провести з 1 до 18 серпня 2020 року. Тож у справжніх романтиків армійського життя часу ще достатньо. Проте просимо залишити свої контакти, аби мати з ними зв’язок у разі форс-мажорної ситуації через карантин.

Також абітурієнтам пропонують заходити на сайт  вишу, де розміщено інформацію про умови вступу, проходження психологічного обстеження, оцінювання рівня фізичної підготовки й медичного огляду.

З минулого року тут на навчання приймають і дівчат! Минулоріч до університету їх вступило 100.

Серед планів на новий навчальний рік:

понад 600 осіб стануть курсантами шести факультетів, де готують офіцерів, та ще близько 100 хлопців і дівчат навчатимуться на першому курсі Військового коледжу сержантського складу ХНУПСу.

Рейтинг найбажаніших спеціальностей традиційно очолювали льотний факультет і факультет автоматизованих систем управління та наземного забезпечення польотів авіації.

Влітку 2019-го конкурс в університеті становив від 2 до 5 осіб на одне місце залежно від спеціальності.

У навчанні курсантам допомагають тренажерні комплекси літака Л-39, вертольота Мі-8МТВ, 3D можливості сучасної апаратури факультету зенітних ракетних військ та інші новітні технології.

Протягом 5 років держава витрачає понад 9 млн грн тільки на спеціальну підготовку льотчика військово-транспортної авіації й це без фінансування інших питань забезпечення навчального процесу.

Вимоги до абітурієнтів льотного факультету досить жорсткі.

Зріст – від 155 до 185 см. Вага – не більше ніж 85 кг. Також вони повинні мати бездоганне здоров’я, яке перевірятимуть у Харківському госпіталі під час льотно-лікарської комісії.

Джерело АrmyІnform

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень