Скільки автомобілів розбили рівненським патрульним

Та хто оплачує ремонт

Скріншот з проекту "MyRivne"

Понад половина автопарку патрульної поліції Рівненщини потрапляла у ДТП.

Із 62 машин 36 пошкоджено внаслідок автопригод. Загальна сума завданих збитків – майже 704 тисячі гривень. Дев’ять транспортних засобів після ДТП не експлуатують.

Витрати на ремонт відшкодовує страхова. У разі, якщо страховка не покриває усіх витрат, управління патрульної поліції позивається до винуватця дорожньої пригоди.

Фото жанрове

Лише чотири автомобілі пошкоджені внаслідок аварій, що сталися з вини патрульних. У такому разі, поліцейському, окрім адмінматеріалів за вчинення ДТП загрожує дисциплінарне стягнення і він зобов’язаний оплатити ремонт службового авто.

Серед автопригод за участю патрульних автомобілів були і ДТП з потерпілими, говорить заступник начальника управління патрульної поліції у Рівненській області Андрій Крутень:

- Дві дорожньо-транспортні пригоди з травмованими були за участю працівників патрульної поліції, і в цих випадках вони не були винуватцями ДТП, і це було під час виконання службових обов’язків.

Скріншот з проекту "MyRivne"

У разі, якщо працівник патрульної поліції є винуватцем дорожньо-транспортної пригоди, щодо нього на загальних підставах складають адмінматеріали (за статтею 124 КУпАП «Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів…», - ред.). До такого працівника застосовують дисциплінарне стягнення. Якщо працівник пошкодив авто і він є винуватцем ДТП, він фактично відновлює попередній стан автомобіля.  

Якщо поліцейський не згоден з обвинуваченнями - може оскаржити рішення в суді. Але таких ситуацій за три роки з часу створення управління патрульної поліції у Рівному не було.

Нагадаємо, остання автопригода за участю поліцейського авто сталася минулої суботи. 

Фото "Рівне вечірнє"

ДТП з поліцейським «Пріусом» у Рівному: патрульні розповіли, хто винен (ФОТО)

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень