Скільком українцям повернули гроші, які з них незаконно вимагали у лікарнях

Тих, хто не боїться «воювати» з системою - поки небагато

Гроші з пацієнтів вимагали за послуги, які вже оплатила Національна служба здоров'я України. Але вони не промовчали про це, а поскаржилися в НСЗУ. 

В таких випадках звідти надсилають листи до закладу охорони здоров’я з проханням пояснити ситуацію, а також повернути гроші пацієнтові, і звертаються до власника лікарні. Якщо гроші після цього не повертають, НСЗУ звертається у поліцію та прокуратуру. 

Так, з червня торік і по квітень цього року НСЗУ направила 55 звернень у поліцію і 35 у прокуратуру з приводу незаконного взяття грошей з пацієнтів. 

 

Також медзаклад, де вимагали у пацієнта оплатити лікування, можуть залишити без державного фінансування. 

До речі, вже є випадки, коли пацієнтам повернули гроші, до того ж немалі.

Так, пацієнтці, син якої отримує гемодіаліз у Харківській обласній дитячій клінічній лікарні, повернули гроші за куплені ліки – 793 грн.

 

Жінка, що лежала з коронавірусом у Нікопольській міській лікарні № 4, і змушена була сама купувати ліки, отримала 8 241 грн компенсації.

 

А у приватному закладі Одеси «Кардіка Асістанс», який має договір з НСЗУ на лікування інфаркту, пацієнтці повернули неправомірно стягнені 57 тисяч грн.

Джерело: Українська правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень