Скільки років справді старому авто та чи заборонять їх в Україні

Вікові норми містять у законі про запровадження обов’язкового техогляду

Ми уже повідомляли, що в Україні повернуть обов’язковий техогляд автомобілів. Положення закону передбачають й впровадження граничної вікової межі для автомобілів. Це 15 років. Їх не допускатимуть до техогляду й відповідно вони будуть заборонені в Україні.

Власники будуть вимушені здавати такі автомобілі на металолом. Експерти не впевнені, що такі зміни в Україні на часі, де й у мирні роки переважали доволі старі автівки.

Середній вік автомобілів складає 12 років. В країні експлуатуються мільйони автомобілів, старших 15 років. І заборона на їх використання викличе масове обурення. Звичайно, у старших машин ймовірність несправностей є вищою. І можливо було б доцільно здійснювати більш жорсткий контроль за їх технічним станом, наприклад, запровадити техогляд за автівками, старшими за 15 років.

 

Але просто вивести їх з експлуатації ми не можемо собі дозволити.

 

Україна не така багата країна, щоб її громадяни могли собі дозволити кожні два-три роки купувати машину в салоні, а потім продавати її й брати нову, - каже засновник порталу dtp.kiev.ua Владислав Антонов.

Законопроєкт щодо повернення обов’язкового техогляду поки ще не вносили до Верховної Ради. Текст документа ще узгоджують, тож, можливо, ці зміни в остаточній версії документа й не будуть відображені.

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень