Скільки має коштувати справжня червона ікра: експертка назвала ціну
Та розповіла, на що ще треба звертати увагу при купівлі
Якісна червона ікра горбуші не коштуватиме дешевше за 2000 гривень за кілограм. Тобто за 80-грамову баночку потрібно віддати не менше 160 гривень.
Занадто дешева ікра може виявитися підробкою, розповіла голова правління асоціації «Споживча довіра» Олена Куликова.
При покупці ікри орієнтуємось на ціну, не женемося за дешевизною, – зауважила експертка.
За її словами, червону ікру умовно можна розділити на два класи – з риби, вирощеної штучним шляхом (наприклад форель), та з дикої риби (горбуша або нерка).
Різниця в ціні між найдешевшою та найдорожчою ікрою може становити близько 1000 гривень.
Якісна ікра форелі коштуватиме 1400 за кілограм, або 112 гривень за 80-грамову баночку. При цьому горбуша коштує 2000 гривень за кілограм або 160 гривень за баночку, за ікру нерки треба віддати 2500 гривень за кілограм або 200 гривень за баночку.
Якщо ікра коштує у цих межах, то, за великим рахунком, це нормально. Дуже дешеву не варто купувати, – розповіла експертка та додала, що крім ціни, при покупці варто звернути увагу і на склад. Ікру до складу якої входить консервант уротропін краще не купувати.
Крім того, експертка закликала звертати увагу на термін придатності ікри.
Нерест лососевих відбувається з липня по вересень, і якщо на баночці стоїть дата виробництва в межах цього періоду, то це означає, що ікра свіжа, – пояснила Олена Куликова.
Джерело: Obozrevatel
Радіо Трек: НОВИНИ