Скільки коштують пологи у міському пологовому будинку Рівного: офіційно

Від 0 до 14 тис. грн

Фото з сайту "Пологівські вісті"

Ми писали про те, як рівнянки у соцмережі Фейсбук розповідали, скільки їм доводиться платити за кесарів розтин в обласному перинатальному центрі та у міському пологовому будинку Рівного. 

Розповісти офіційно про вартість пологів ми попросили головного лікаря міського пологового будинку Світлану Муравську. За її словами, заклад має угоду з Національною службою здоров'я України, тож допомогу при пологах, в тому числі і кесарів розтин, тут надають пацієнткам безкоштовно. Але є тут і платні послуги.

Це покращена палата - з ремонтом, більшою кількістю вигод (душем, туалетом), ліжком і для чоловіка, чи іншої близької людини. Її вартість - від 500 до 2500 грн за весь час перебування (зазвичай, це 2 доби після пологів чи 3-5 діб після кесаревого розтину). 

 

Також у нас є можливість отримувати покращене харчування -  в межах 200 грн на людину на день. 

 

Щодо суми у 12 тисяч грн, які платять офіційно в касу, то Світлана Муравська пояснила:

Безкоштовні пологи у нас, якщо жінка народжує з черговою бригадою медиків. І таких пологів у нас - більшість. За кожні пологи медзаклад отримує 8300 грн від НСЗУ,а з травня це буде 10 383. 

 

Якщо жінка хоче народжувати у конкретного лікаря, то офіційно у касу нашого закладу сплачує 12,5 тисячі грн. У цю суму, окрім послуг лікаря і ліків, входить і покращена палата з усіма вигодами.

 

Якщо жінка хоче до цього і покращене харчування собі та чоловіку, який перебуває з нею у закладі, то офіційна плата за все - 14 тисяч грн. 

 

Про вартість пологів у пологовому будинку, які послуги оплачує НСЗУ, а які - самі пацієнтки, заклад інформує на своїй Фейсбук-сторінці.  

Світлана Муравська додає, що робота за угодою з НСЗУ і офіційна оплата за послуги суттєво відображається на зарплаті лікарів. Та й відгуки про заклад поліпшилися.

Вже ніхто не скаже, що лікар вимагає гроші чи заглядає у кишеню пацієнтки.

 

Адже черговий лікар у нас отримує 20-26 тисяч грн зарплатні залежно від категорії.

 

А ті лікарі, які мають своїх пацієнток на пологи, отримують зарплатню залежно від кількості пологів. Скільки це - не скажу, бо це комерційна таємниця. Але вони задоволені.

 

Зросла і зарплата середнього медперсоналу.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень