Скільки «кадирівців» воюють зараз в Україні

Радник Офісу президента Арестович розповів

ФОТО ілюстративне

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович повідомив орієнтовну кількість «кадирівців», які беруть участь у війні проти України.

Наразі йдеться про 25 тисяч військових.

Із них 5 тисяч уже загинули або поранені.

За даними Арестовича військові прибули не тільки з Чечні, але й з інших кавказьких республік. 

За його даними, кадирівців орієнтували на захват Києва, втім після перших втрат їхній бойовий дух занепав. 

- Їх було не менше ніж 10 із половиною тисяч під Києвом; у Бучі, зокрема, це цифра, яку я точно бачив. І приблизно стільки ж було під Маріуполем. Яка частина їх туди з-під Києва приїхала, а яка була окремо — важко сказати. 

 

За планом вони мали захопити Київ. Але тільки я знаю, на мою думку, три випадки, коли накривали кадировські колони артилерією та авіацією, причому там 30-40 машин за раз.

 

Вони й у наземні засідки попадали, і наш спецназ їх дуже похитнув. Настрій у них одразу впав — ще, по суті, не вступаючи з нашими військами до бою, просто від авіації та від артилерії, - сказав Арестович.

Підтвердив Арестович й факт приїзду очільника Чечні Рамзана Кадирова до Маріуполя.

- Потім, за нашими даними, у Кадирова була дуже неприємна розмова з Путіним щодо реальної боєздатності. Потім їх перекинули до Маріуполя. Він особисто приїхав туди, їх надихнув. За цю героїчну вилазку отримав звання генерал-лейтенанта.

 

Потім вони почали знімати кумедні відео, де вони нібито воюють. Де навіть не професійні військові, а звичайні журналісти бачать, що це є постановочні відео. Вони рухаються в третьому-четвертому ешелоні — щоб знятись, щоб щось зобразити. В окремих бойових епізодах, які не дуже напружені, вони беруть участь, - зазначив він.

 

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень