Скільки днів не можна викидати речі померлого: народні прикмети

Деякі речі того, хто помер, варто відразу викинути

Наші пращури вважали, що речі людини, яка померла від тяжкої і довготривалої хвороби, несуть негативну енергетику, буквально просякнуті нею. Проте в народі побутує думка, що деякий час не варто викидати чи роздавати їх.

Існує думка, що душа померлого після смерті протягом перших 40 днів знаходиться на Землі і може спостерігати за близькими. Саме з цим пов'язаний забобон, згідно з яким до речей покійного не варто торкатися до того, як пройде сорокаденний період, і тим паче - роздавати їх, оскільки це нібито може образити їх

На думку езотериків, в першу чергу потрібно позбутися речей, у яких людина померла, це одяг та постільна білизна.  Деякі люди спалюють ці речі майже відразу, не чекаючи 40 днів.

Також вважають, що негативну енергію накопичують коштовності, їх необхідно очищати сольовим розчином, полум'ям чи освяченою водою.

Іноді люди ще до смерті чітко пояснили, що і коли потрібно робити з їхніми речами, - в такому випадку потрібно втілити у життя прохання.

У деяких сім'ях заведено віддавати майно церкві чи дарувати близьким померлого. Хтось просто виносить речі з дому і зберігає, наприклад, в гаражі. Є люди, які переносять їх у спеціально відведений куток чи в іншу кімнату, і їх там ніхто не чіпає.

Віряни ж вважають, що до 40 днів необхідно роздавати речі покійного і таким чином, роблячи добро, вони допомагають душі, яка має постати перед Судом.

Те, що належало людині, роздають жебракам і просять їх пом'янути померлого.

Категорично не можна віддавати будь-кому, крім священника, єлей (освячене масло), яке залишається після соборування (помазання тіла). Єлей священнослужитель після відспівування має вилити на покривало померлого.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень