Про що не можна говорити вголос 15 жовтня: народні прикмети

У церкві 15 жовтня вшановують пам’ять святого Юхима

За повір'ями, цього дня засинає вся природа - і рослини, і комахи. У народі говорили, що 15 жовтня разом із зимою також активізується і нечиста сила.

Вона заважає жінкам займатися рукоділлям, іншими домашніми справами, лякає дітей і навіть псує їжу. 

Наречені перед весіллям у цей день зазвичай пряли нитку, що гарантувала захист від злих сил. Вважали, що нитка, спрядена 15 жовтня, є прекрасним засобом від різних недуг.

Що не можна робити 15 жовтня

Наші предки не радили у цей день займатися тяжкою домашньою роботою. Вважали, що цього дня погань виходить «погуляти» і вона шкодитиме усім починанням.

Було заборонено 15 жовтня прати постільну білизну. Вважали, що той, хто ляже на щойно випрані речі на Юхима Осіннього, приверне до себе горе. 

Не радили наші предки дівчатам у цей день заплітати коси. Вірили, що під час заплітання волосся цього дня дівчина може вплести у свою долю негативні події.

Не можна15 жовтня говорити вголос про плани на майбутнє. Якщо людина розповість комусь свої плани цього дня, то вони не збудуться. 

Народні прикмети на 15 жовтня

  • Увечері навколо місяця спостерігаються кола великого розміру, але саме небо залишається чистим – зовсім скоро вдарять морози.
  • З’явилися комарі 15 жовтня – зима буде теплою.
  • Вітер і дощ цього дня - зима буде холодною

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень