Скільки часу треба маринувати м'ясо на шашлик? Проста і зрозуміла технологія

Ділимося секретами і порадами, які в цю пору точно стануть вам у пригоді

Смак шашлику залежить не лише від компонентів маринаду, але й від того, скільки часу м'ясо було у ньому. Маринують шашлики абсолютно по-різному: добу, ніч або всього декілька годин... Але різниця – суттєва.

Про всі нюанси маринування м'яса на шашлик розповіла фуд-блогерка Ольга Скавронська на своїй сторінці в Instagram. Щоб шашлик вийшов дійсно смачним, важливо, аби м'ясо було не замороженим, а просто охолодженим.

Свіже молоде м'ясо можна просто посолити і поперчити – цього буде достатньо. Але якщо ви хочете надати м'ясу насичений аромат і незвичайний смак, то його все ж краще замаринувати.

Мінімальний час маринування курятини – 2 год, свинини – 4 год, яловичини і баранини – 6 год. Немолоде м'ясо або м'ясо, в якості якого ви сумніваєтеся, обов’язково маринувати довше.

 

Це пом'якшить волокна і зробить шашлик більш соковитим.

Використовуйте у маринаді інгредієнти, які мають антибактеріальні властивості, наприклад, ріпчасту цибулю, часник, імбир, оцет тощо.

Маринувати м'ясо можна за кімнатної температури, але якщо ви плануєте маринувати м'ясо більше 2-х год – краще поставити його у холодильник.

Не маринуйте м'ясо в алюмінієвому посуді!!! У ньому продукти окислюються і стають отруйними – ви реально можете отруїтися таким шашликом! Найкраще підготувати глиняну, скляну чи емальовану ємність.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень