Сказ на Рівненщині вирує

А загалом кількість надзвичайних ситуацій зменшується

Торік на території Рівненщини зареєстровано 4 надзвичайні ситуації, що на одну менше, ніж впродовж 2014 року. З них 1 – техногенного характеру та 3 – природного. Про це говорили під час зборів керівного складу цивільного захисту Рівненської області. Зокрема, у липні, вересні надзвичайники фіксували на Дубровиччині захворювання диких та свійських тварин на африканську чуму свиней, а у листопаді в селі Будимля також на Дубровиччині було госпіталізовано 12 осіб, 11 з них діти з ознаками гострого гастроентериту. Через місяць, наприкінці минулого року, в селі Жадень того ж Дубровицкого району госпіталізовано дитину з діагнозом ботулізм. Внаслідок надзвичайних ситуацій загинуло троє осіб, порівняно з 2014 роком – показник втричі менший. Водночас, більше ніж удвічі зросли випадки сказу, за 2015 рік таких 56, 53 з яких діти.

Найбільшою проблемою для працівників ДСНС торік і не лише на Рівненщині, були торф’яники, говорить заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимир Демчук:

 

 

- Кількість пожеж у лісових масивах збільшилась практично в 1,6 рази. Але, завдяки вжитим заходам, площу, пройдену вогнем, нам вдалося зменшити в минулому році у 6 разів. Не менш складна ситуація була з торф’яними пожежами, кількість яких збільшилась у 3 рази, а площа – майже у 4 рази. Це основна проблема минулого року для багатьох регіонів України. Найбільш критичним періодом був жовтень, коли одночасно здійснювалось гасіння 40 осередків тління торфу на загальній площі понад 570 гектарів.

 

Серед причини такої складної ситуації надзвичайники називають аномально високу температуру повітря, що втричі перевищувала звичні показники, відсутність опадів та порушення водних режимів річок внаслідок незаконного встановлення дамб. Разом з тим, були випадки, коли про займання торфянників на території села пожежників не повідомляли близько тижня, що значно ускладнювало ліквідацію задимлення.

В середньому, пожежно-рятувальні підрозділи у 2015 році здійснювали 20 виїздів на добу.

Між тим, за словами Володимира Демчука, система цивільного захисту та реагування на надзвичайні ситуації буде поетапно реформована. Зміни впроваджуватимуть до 2020 року, однією з вимог буде прибуття пожежної команди до найвіддаленішого пункту не пізніше, ніж за 20 хвилин після повідомлення про пожежу.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень