Скасування заочки: парламент поставив крапку у цьому питанні

Що чекає на заочну та вечірню форми навчання у новому навчальному році

У ВР вирішили поки не скасовувати заочну форму навчання.

Норму про скасування заочної форми навчання у закладах вищої освіти було вилучено із депутатського законопроєкту за рішенням парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій.

Про це в коментарі Українським новинам повідомив голова парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Заочну і вечірню форму здобуття освіти ми не чіпали, прибрали (відповідні норми про скасування) рішенням комітету, – зазначив Бабак, коментуючи ухвалення законопроєкту, який попередньо містив норму про скасування набору вступників за вечірньої та заочною формами навчання з 2024 року.

Водночас норма про відмову від заочної та вечірньої форм навчання міститься і в урядовому законопроєкті щодо розвитку індивідуальних освітніх траєкторій та вдосконалення освітнього процесу у вищій освіті, що затверджений Кабінетом Міністрів 20 жовтня.

Цей законопроєкт парламентом ще не розглядався.

В уряді наголошують, що з початку пандемії COVID-19 та повномасштабного вторгнення заочна й вечірня форми здобуття освіти фактично втратили актуальність, трансформувавшись у дистанційну. Через це у Кабміні пропонують перейти до зрозумілої в ЄС дистанційної форми навчання.

 

Раніше на цю тему писали:

Заочного навчання в Україні більше не буде. Його замінять іншими формами

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень