Скасовані в умовах воєнного часу податки – повертаються. Але не всі

Щоб захистити місцевих товаровиробників

Попри те, що дію воєнного стану продовжили до 23 серпня, уряд планує повернути частину податків, які скасували через війну.

Серед нововведень – повернення податку на імпортну продукцію. При цьому більшість раніше запроваджених послаблень для бізнесу продовжить діяти.

Масштабних змін не буде. Війна диктує умови. У перші три тижні повномасштабної війни було заціпеніння економіки. Щоб вивести її із цього стану, ми ухвалили дуже сміливі рішення, — голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

Так, замість ПДВ та податку на прибуток запровадили податок у 2%, і вже понад 200 тис. підприємств перейшли на цю систему. Звільнили від оподаткування малі підприємства, розширили державне замовлення, запровадили програму релокації бізнесу із зон воєнних дій.

А ще звільнили імпорт від оподаткування загалом. Ми це зробили, тому що в березні був ризик кричущої кризи в країні. Справді, вдалося не допустити надмірного дефіциту, але зараз звільнення імпорту від податків завдає шкоди. Ми маємо власний товаровиробник, і коли ми можемо без податків ввозити в країну товари, власні виробники стають неконкурентоспроможними. Думаю, що найближчим часом ми скасуємо рішення щодо звільнення імпорту від оподаткування, — каже Гетьманцев.

При цьому податки на імпорт автомобілів не повертатимуть. Це питання викликало бурхливу реакцію, тому його вирішили перенести.

Джерело:  На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень