Скандали та звинувачення: у Рівному тривають чергові вибори

Зокрема, у Рівненській облдержадміністрації нині триває обрання членів громадської ради

Громадська рада – це дорадчий орган при обласній адміністрації, який складається з представників громадських організацій та представляє і захищає інтереси людей. Громадські ради почали працювати в 2011 році. Персональний склад обирається на 2 роки. Минулого разу до громадської ради при Рівненській ОДА входило 75 осіб. Цього року було ухвалене рішення включити 35 осіб.

Та перед тим, як перейти до голосування перед усіма кандидатами, а їх цього разу було 48, прозвітував голова минулого складу громадської ради Віталій Лесько. Він відзначив, що за час його перебування на посаді вдалося виконати кілька важливих речей. Зокрема, це моніторинг галузі медицини, завдяки якому вдалося внести реальні зміни в розподіл бюджету Рівненської обласної лікарні, де збільшили кількість грошей, що виділяються на надання невідкладної допомоги. Також громадська рада брала активну участь у процесі зупинки будівництва біля краєзнавчого музею. Також відзначив Віталій Лесько і просування ситуації з поверненням державі Рівненського радіозаводу:

Це досягнуто буквально тижні два тому. Разом з прокуратурою, поліцією та громадськими активістами ми зайшли на завод, пройшли, подивилися, що там робиться, зробили акти. Процес триває. Зараз ідуть судові процеси, нас підтримує і адміністрація, і прокурор. Для того, щоб повернути підприємство у державну власність.

Втім, зі звітом погодилися не всі. Одна з кандидаток до ради висловила сумнів щодо правдивості звіту: «Я й половини не бачила того, що там Лесько прочитав».

Загалом же підготовка до голосування проходила досить гаряче. Головним «каменем спотикання» стала процедура голосування. Кандидати не могли визначитися з тим, чи варто їм підраховувати кількість відзначених в бюлетені кандидатур.

Результати таємного голосування будуть оприлюднені на офіційному сайті ОДА за 6 днів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень