Символ вторгнення рф – на електрокарах в Україні: Потрібне рішення?

Що кажуть в МВС

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну, Верховна Рада заборонила символіку «Z» і «V». Це літери, які російська армія використовує на своїй техніці.

Літери «Z» та «V» стали одним із символів агресії росії проти України, йдеться у законі.

Очевидно, що після пережитого з 24 лютого наші громадяни на багато речей реагують по-іншому. Тож перепало й державним номерним знакам.

Під приціл потрапили автономери для електрокарів, на які раніше ніхто не звертав уваги.

Відповідно до змін у законодавстві, уже понад 2 роки електрокарам в Україні видають номерні знаки зеленого кольору з буквами ZA.

Вони передбачені для екологічного транспорту – електромобілів та електробусів. Такий дизайн використовують в Австрії, Німеччині, Норвегії, Великій Британії та багатьох інших країнах.

Але в соцмережах дедалі частіше почали з’являтися дописи з обуренням щодо цих номерів.

Ось один із них.

— Може хто теж бачив у Рівному дивні номери на автівці ВК.... ZС, це жарт чи що? Бачили сьогодні в районі чайки, одна Хюндай, друга не звернули уваги, але вона була таксі. У нас що в абетці є Z?

Ми запитали у Сервісному центрі МВС Рівненщини, чи планують якісь зміни щодо цих номерних знаків.

— Станом на 26.04.2022 р. жодної офіційної інформації щодо зміни цих номерних знаків не надходило, - повідомила Радіо ТРЕК речниця Регіонального сервісного центру МВС Ярослава Княжинська.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень