Символ кризи: українцям розповіли, коли подешевшає гречка

Які ще продукти дешевіють

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Серпень недарма вважається найбільш комфортним щодо цін на продукти, саме зараз збирають врожай багатьох культур. 

В основному це стосується овочів, але в перспективі подешевіють і крупи, особливо гречка, ціни на яку останнім часом особливо «кусаються».

Про це розповіла аналітикиня Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Світлана Литвин.

За прогнозами, дешеві крупи потраплять до українців у вересні. Врожай збирають в серпні, однак до моменту їх потрапляння в магазини потрібно більше часу, ніж тим же овочам. 

- Найбільш помітне зниження має стосуватися гречки, оскільки цього року виник певний дефіцит на даний продукт через ажіотажний попит на фоні війни. І якраз врожай нового року може виправити виправити ситуацію з високою ціною гречки, - пояснила аналітикиня УКАБ.

Крім того, у серпні прогнозується максимальна пропозиція овочів: помідорів, перцю, цибулі, баклажанів, цибулі, буряків тощо. Це і призведе до зниження цін, хоча сподіватися на мінімальні цінники не варто:

- Ситуація може трохи відрізнятися з попередніми роками, адже через тимчасову блокаду Херсонської області та відсутності поставок з цього регіону, не варто очікувати дуже низьких цін, - додала аналітикиня.

Втім, в порівнянні з липнем однозначно будемо мати тенденцію до зниження.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень