Сімейні лікарі працюють на межі можливостей. Що відбувається у ЦПМСД Рівного?

За прогнозами хвиля ковіду триватиме до кінця лютого

Сімейні лікарі у Рівному працюють на межі можливостей. Через ковід – первинна ланка перевантажена.

Для прикладу, у ЦПМСД «Ювілейний» у листопаді одночасно хворіло 1500 осіб і практично всі лікарі були на роботі, то на сьогодні у закладі одночасно лікується близько 2157 хворих та половина лікарів на листку непрацездатності. Збудники дуже швидко розповсюджується.

 

Нам  сьогодні справді дуже важко. І якщо порівняти листопад і лютий, то інтенсивність протікання хвороби легша. Але люди хворіють набагато частіше, - каже очільниця закладу Вікторія Покоєвчук.

За її словами попри усі потуги уникнути черг у закладі важко. Крім особистого прийому сімейні лікарі працюють з пацієнтами телефоном. Працює у ЦПМСД «Ювілейний» й кол-центр, працює з перенавантаженням. Дзвінки обробляють медсестри.

Якщо лікар не відповідає на ваші дзвінки під час прийому, не хвилюйтеся вам обов’язково передзвонять після прийому, - запевняє Вікторія Покоєвчук.

За її словами Рівненська та Івано-Франківська області першими відчули нову хвилю корона вірусу і перейшли до червоної зони карантинних обмежень, тож є сподівання що першими спад хвороби відчують у цих регіонах.

Хвиля за прогнозами експертів триватиме до кінця лютого. Таким же напруженим очевидно буде ще й наступний тиждень. Зважаючи на досвід попередніх хвиль, найбільш інтенсивний період – три тижні. Наразі до кінця добігає другий тиждень.

 

Це не означає що люди перестануть хворіти, але ті хто захворів уже почнуть виходити з лікарняних, - каже пані Покоєвчук.

Процес вакцинації у ЦПМСД не зупиняли, а це теж відтягує кадри. Втім, люди повинні мати можливість щепитися щодня.

Водночас черги на ПЛР тестування більше немає. У «Ювілейному» запровадили електронний запис і пацієнти приходять на визначений час. Крок у черзі – 3 хвилини, тож наразі ніяких довготривалих очікувань немає.

Такі черги фіксували у січні, але на сьогодні ситуація впорядкована

 Є й достатня кількість швидких-тестів, які проводять у кабінеті чергового лікаря.

Повірте такої кількості хворих ми не бачили ще при жодних карантинних заходах через грип чи ГРВІ. У моїй практиці такого навантаження ще не було.

 

У більшості хвороба проходить легко. Температура 1-2 дні і йде на спад. Можливо за інших обставин люди б й не зверталися за допомогою, - говорить очниця ЦПМСД «Ювілейний».  

Пані Покоєвчук каже, що вакциновані хворіють легше, тож наразі проблем з госпіталізацією у Рівному немає.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень