«Сім’я була найголовніша, тому пішов на фронт», - рівнянин 18 днів боровся за життя у лікарні Дніпра (ФОТО)

На жаль, він приєднався до небесного війська українських воїнів

20 травня у лікарні Дніпра помер 48-річний рівнянин Євгеній Чирко. 2 травня він отримав важке поранення на Донеччині, лікарі робили все можливе, аби втримати його на цьому світі, але, на жаль, сталося непоправне.

Євгеній Чирко народився і все життя прожив у рідному Рівному, з 1996 року працював стропальником на «Азоті». Про смерть рівнянина повідомили у Рівнераді. На сторінці у Фейсбуці опублікували такий допис:

Хороший чоловік, чуйний друг та гарний батько. Такі короткі слова, але скільки глибини та сенсу вдавалося вкласти у них 48-річному Євгенію Чирку. Якщо хтось потрапляв у біду, Євгенія не потрібно було просити двічі, він робив усе, що було в його силах, а іноді й більше...

 

- Та на першому місці завжди була сім’я. Він надзвичайно любив дітей, віддавав їм всього себе. Проводив із ним максимально багато часу. Разом із сином їздили на риболовлю, якою обоє захоплювалися. З донькою цікавилися мандрами, а ще часто виїжджали на спільні велосипедні прогулянки. Активний відпочинок — це взагалі про Євгенія, - розповіла дружина Ірина.

 

 

Про батька у доньки лише теплі спогади:

- Пам’ятаю, коли була маленька, я захворіла і лежала з температурою. Тато прийшов додому втомлений, бо ж його робота важка, а вранці знову треба було йти на зміну... Але він увесь вечір носив мене на руках, був поряд, аби мені тільки стало краще... - пригадує донька Олександра.

 

 

Євгеній Чирко був в АТО у 2015-2016 роках. Коли прийшла повістка, ні секунди не сумнівався і навіть не думав ховатися. Євгеній з перших днів чекав мобілізації. Для сім’ї, яка вже один раз дочекалася тата з війни, це було невимовно важко:

 

- Ми просили, щоб він не йшов, казали, що вже відвоював своє, але його було не спинити. Він сказав, що мусить йти воювати заради дітей. Казав, навіть, що готовий померти, аби тільки сюди не прийшли ці нелюди... - пригадує дружина Євгенія.

 

Тож врешті не став чекати повістки й на початку березня самостійно пішов у військкомат, а за тим — боронити свою землю...

Громадська панахида та прощання з Євгенієм Чирком відбудеться завтра, 25 травня, об 11.00 на площі перед Покровським собором.

Поховають українського воїна на кладовищі «Нове».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень