Сім речей, які не можна залишати в салоні автівки взимку: може дійти навіть до вибуху

При низьких температурах батареї та аерозолі можуть навіть вибухнути

odessa-life.od.ua

Взимку слід бути дуже уважними щодо речей, які ви ненавмисно забуваєте у машині.

Ліки

Зберігання медикаментів при низьких температурах може знизити їх ефективність і навіть зробити їх небезпечним для прийому.

В меншій мірі це стосується таблеток і капсул. Однак активні хімічні речовини в рідинах та ліках для ін’єкцій можуть швидко розкладатися за несприятливих умов.

Газовані напої

Заморожений газований напій розширюється під час замерзання та створює тиск на розчинений вуглекислий газ усередині. Це може спричинити вибух банки чи пляшки.

Окуляри

Окуляри можуть деформуватися та розбитися, якщо на довгий час лишити їх у авто взимку.

Оправи стануть більш вразливими до руйнування. Низькі температури можуть пошкодити лінзи, спричинивши їх розширення та звуження, що призведе до спотворення зору.

Музичні інструменти

Музичні інструменти також вразливі до холоду. Їх можна пошкодити, забувши на ніч у машині.

Дерев’яні інструменти, наприклад, скрипки, гітари та віолончелі, зазнають впливу низьких температур, що призводить до пошкодження або руйнування клейових з’єднань. 

Батареї

Запасні батареї можуть лопнути та потекти на морозі. Вони розрядяться через мінусову температуру. Мороз вплине на електрохімічні реакції всередині батареї.

Особливу небезпеку несуть лужні батареї, які можуть навіть вибухнути та потекти.

Техніка

Внутрішні літій-іонні батареї псуються під впливом холодної погоди, тому мобільні телефони та ноутбуки не можна лишати надовго у машині.

Аерозолі

Аерозолі дестабілізуються при екстремально низьких температурах. Вони можуть стати небезпечними під впливом сильного холоду. Низька температура може призвести до дестабілізації банок під тиском, що призведе до тріщин або навіть вибуху балончика.

Джерело: Obozrevatel 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень